Dubovcovej a Nestarcovej víťazný štart na MS v plážovom volejbale

01.07.2013 Celý región

Stare Jablonki 1. júla (TASR) - Víťazný vstup na 9. majstrovstvách sveta v plážovom volejbale v poľskom meste Stare Jablonki zaznamenala v pondelok slovenská dvojica Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová. Vo svojej historickej premiére na svetovom šampionáte zdolali v základnej B-skupine fínske duo Emilia a Erika Nystromové 2:1. V druhom stretnutí zvíťazili čínske reprezentantky Čchen Süe, Si Čang nad domácou dvojicou Daria Paszeková, Katarzyna Kocioleková hladko 2:0.

Na šampionáte, ktorý vyvrcholí v nedeľu 7. júla štartuje 48 ženských a rovnaký počet mužských (bez SR) párov v 12-štvorčlenných skupinách. Z každej postúpia do ďalšej fázy prví dvaja a najlepší tretí. Slovenky, ktoré sú nasadené ako číslo 23, prišli do Poľska ovenčené nedávnym výborným piatym miestom na Grand Slame v Ríme. Svoju formu by chceli potvrdiť aj na MS. "Našim cieľom je postup zo skupiny a verím, že sa nám ho podarí splniť," citovala svf.sk pred MS Natáliu Dubovcovú.

V druhom zápase narazia Slovenky v utorok na Paszekovú s Kociolekovou, v stredu ich čaká bronzový čínsky pár z MS 2011 v Ríme Čchen Süe, Si Čang.

Výsledky:

B-skupina:

Čchen Süe, Si Čang (2-Čína) - Daria Paszeková, Katarzyna Kociloeková (47-Poľ.) 2:0 (10, 19), 33 minút

Natália DUBOVCOVÁ, Dominika NESTARCOVÁ (23-SR) - Emila Nystromová, Erika Nystromová (26-Fín.) 2:1 (-18, 19, 13), 53 minút
 

Vyberte región